Van Japan Naar Zuid-Korea

Van Japan Naar Zuid-Korea

Daar gingen we dan. Na een fantastische maand te hebben beleefd in Japan was het even lastig om afscheid te nemen van zo’n mooie ervaring en je weer geheel open op te stellen voor een nieuw land, andere cultuur, nieuwe mensen, nieuwe gewoontes en nieuwe ritmes. Vanuit Tokyo vlogen we naar Seoul. Een korte vlucht van 2,5 uur met een fantastisch uitzicht tijdens het laatste uur over een bevroren en wit Korea.

Voor een mooie terugblik; check hier ons filmpje van Japan nog een keer!

Daar gingen we dan. Naar een land waarvan de helft afgeschermd gebied is. Een land waar veel mensen niet weten wat met hun familie is gebeurd in Noord Korea. Een land met duizenden soldaten om een strook land in de gaten te houden. Een land wat groeit als een gek en zich blijft ontwikkelen maar ook een land wat graag zoals Japan zou willen zijn. Je merkt er niks van enige spanning die er heerst.

IMG_4568

South Korea DesignClaud

 

We bleven maar 1 nachtje in Seoul in een wat luxer hotel (dat mogen we 1x per maand als backpackers vinden we zelf) en gingen de dag erna door naar Daegu, staand in de KTX (hoge snelheidstrein) voor 2,5 uur. Het was ontzettend druk vanwege het Chinese nieuwjaar, waar wij niet echt aan gedacht hadden. Een paar uur later stonden we in Daegu en zaten we in een koffie tentje te wachten op Bruno. Bruno is een oude vriend die Bas heeft leren kennen tijdens zijn stage in Beijing 8 jaar geleden. Bruno komt oorspronkelijk uit Portugal maar is naar Zuid Korea verhuisd omdat het hem leuk leek om daar te werken. Hier kwam hij Boram tegen en een paar jaar later zijn ze getrouwd en hebben ze een kind van 1,5 jaar genaamd Daniel.

Bij Bruno, Boram en Daniel zijn we 5 dagen gebleven en hebben we samen met hun van allerlei sights bezocht rondom Daegu. Wat tijdens deze dagen voor ons vooral wennen was, was het feit dat zij met hun kindje veel meer moeten plannen en regelen en wij dat bijna nooit (hoeven) te doen. Een echte eye opener was het wel. Niet alleen om te zien hoe het is om een kind te hebben maar vooral wat je moet regelen en doen om alles in goede banen te leiden. Een beetje knuffelen, spelen etc. Is natuurlijk erg gemakkelijk maar daar draait het natuurlijk niet om. Laten we zeggen, we hebben gezien wat wij anders zouden doen en waar wij veel van geleerd hebben.

South Korea DesignClaud

 

South Korea DesignClaud

 

South Korea DesignClaud

South Korea DesignClaud

 

Na 5 dagen was het weer tijd voor ons om het eigen pad weer op te gaan en weer met z’n tweeën verder te gaan. Dit keer namen we de KTX naar Busan, een stad aan de oceaan tussen Japan en Zuid Korea. Het geeft toch een heel ander gevoel als je aan de kust zit, dan ergens midden in het land. Dit beviel ons beter en hier zijn we ook een weekje gebleven. Langs het strand wandelen, naar spa land met vele sauna’s en bubbelbaden die hier overigens gescheiden zijn van elkaar. Mannen en vrouwen gaan samen in de sauna en je krijgt dan ook een mooi pakje van Spa Land waarin je kan zweten maar zodra je wil gaan bubbelen en badderen dan is het gescheiden. Iets minder gezellig maar begrijpelijk. Waarschijnlijk zijn de Koreanen (en ook de Japanners) iets preutser dan de Nederlanders. Verder hebben we Busan Fish Market bezocht tijdens een film opname….

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

Een van de eerste dagen in Busan werden we benaderd door iemand van het guesthouse of wij op de nationale tv zouden willen. Een beetje verbaasd was ik wel toen ze het vroeg en dacht even dat ik het verkeerd begreep. Maar nee hoor, ze waren op zoek naar buitenlanders die op vakantie waren in Zuid Korea en die daar iets over wilde vertellen en Koreaans eten wilde proberen. Voordat we het wisten stonden we de volgende dag op een VN kerkhof met een film ploeg en nog een andere buitenlander. Een aantal uren lang hebben ze ons gefilmd en meegenomen naar verschillende plekken waar we o.a. levende octopus moesten/mochten eten.

South Korea WereldBloggers

Na ons TV avontuur in Busan zijn we terug richting Seoul gegaan. Hier hadden we nog wat bekenden die we op de Filipijnen hadden ontmoet waarmee we een leuke avond hebben gehad met heerlijk Koreaanse BBQ en karaoke!

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

 

South Korea WereldBloggers

Misschien waren 3 weken in Zuid Korea iets te lang aangezien het niet heel groot is en zeker in de winter de opties beperkter zijn dan in de zomer. Wellicht is onze volgorde ook niet helemaal goed geweest aangezien we eerst naar Japan zijn gegaan, was Korea een net-niet versie van Japan. Tip; eerst China, dan zuid-korea en dan Japan!

IMG_4490South Korea DesignClaud

Vanuit Seoul vlogen we naar Beijing. Een heerlijk appartementje geregeld voor twee weekjes zodat we én konden werken en een beetje fatsoenlijk leven. Lees: eigen ontbijtjes maken etc. Scheelt in de portemonnee!

Beijing was top! We blijven het een fantastische stad vinden ondanks de vieze lucht. Een bezoekje aan de Chinese muur, Summer Palace en de Verboden Stad waren een must! Zie de foto’s!

Bas was er al geweest maar voor mij was het echt een geweldige ervaring. Zeker de muur en het paleis waren fantastisch. Ook de verboden stad is super natuurlijk maar toch tipt het niet aan die andere twee bezoekjes!

Nu staan we op het punt om het vliegtuig in te stappen en naar Yangshuo te vliegen! Onze winterkleren liggen hier in de prullenbak en de zomer kleren zijn ingekocht! Klaar voor de zon!

Ons visa voor vietnam is ook in the pocket dus waar wachten we nog op… HOPPA naar Zuid-Oost Azie!

 

Byebye 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *