December 2013: van Bali naar Australië! Merry Christmas!

December 2013: van Bali naar Australië! Merry Christmas!

De tijd vliegt voorbij.. Alweer 16 maanden op reis. Vorige week vrijdag hebben we Bali na 3,5 maand verlaten voor het grootse Australië. Het was in eerste instantie niet de bedoeling om daar zo lang te blijven maar je kan niet anders, het is zo’n ontzettend fijn en mooi eiland waar zoveel te zien en te ontdekken valt.

Nadat we bezoek hadden gehad van Lucas en Roxanne + David begon ons leventje eigenlijk weer een dagelijkse vorm aan te nemen. Iets wat we al een tijdje niet meer hebben gehad. Onze tassen stonden in een hoekje te verstoffen, alles lag in een echte kledingkast, elke ochtend om 7:30 yoga, gezond ontbijtje erna, koffie’s met nieuwe vrienden, klusjes hier en daar enz. Voordat je het weet begin je nieuwe spullen te kopen die je nooit zou kopen tijdens het reizen en die nu op de boot naar huis staan.

Het is alweer 2 maanden geleden dat we voor het laatst een berichtje hebben geschreven op ons blog. Ik geloof dat dit leven voor ons nu gewoon ons leven is geworden en dan schrijf je niet zo snel op je blog. Ondanks dat we op Bali zijn gebleven voor 3,5 maand, is het voor ons soms moeilijk om te beseffen dat we ooit op 1 plek zullen blijven. Het wordt sowieso een ontzettende aanpassing en dat is iets waar je wel eens over nadenkt.

Anyway, afgelopen vrijdag zijn we vanuit Bali Denpasar naar Sydney gevlogen. Een nacht vlucht met Jetstar die opzich prima verging. Vanuit Sydney namen we de Murrays bus naar Canberra waar familie woont waarmee we kerst zullen vieren dit jaar. Een jaar geleden zaten we op een tropisch eiland in de Filipijnen en hebben we eigenlijk vrij weinig meegekregen van alle kerst sferen. Dit jaar zal het anders zijn. Een kerst boom in de woonkamer, kleine cadeautjes en lekker eten met familie. Ook al is het dan niet koud of ligt er geen sneeuw, het voelt toch wat specialer 😉

Na bijna 3,5 jaar weer terug in Australië waar we het toen heel erg naar onze zin hebben gehad. Maar nu lijkt Australië opeens zo normaal. Na 1,5 jaar reizen door Azië is het een grote aanpassing naar een Westers land. Alles is schoon, georganiseerd maar ook veel strikter. Veel meer regels, normen en waarden. In Azië is alles mogelijk, prijzen zijn goedkoop, Aziaten waarderen je en kijken naar je op, staren je na, zijn ontzettend vriendelijk en vrolijk en gaan heel anders met het leven om dan dat wij dat gewend zijn. Wat in Azie gemakkelijk of moeilijk te regelen is, kan je in Australie zo voor elkaar krijgen of juist het tegenover gestelde. Vooral de prijzen is iets waar wij ontzettend van geschrokken zijn. Het is gewoon belachelijk! Haha..

Als je ons een beetje volgt op Facebook dan ben je waarschijnlijk al op de hoogte van onze activiteiten in Bali.

– Het beklimmen van Mt. Batur. Een vulkaan in Bali die we samen met Lucas hebben beklommen. Bekijk de foto’s hier. 

– Onze reis samen met Roxanne en David door Bali, Gili eilanden en Lombok. Onwijs mooie reis! Bekijk de foto’s hier.

– Bezoek aan de grootste en belangrijkste tempel van Bali, bekijk de foto’s hier.

DSC_2436_Edited

 

DSC_2452_Edited

Plannen voor 2014..

Vanaf januari zullen we rondreizen door Australië, Nieuw Zeeland en Fiji. Vanuit daar zullen we zien… 😉 De rondreis door Australië en Nieuw Zeeland zal met een camper van zijn. We kijken ontzettend uit naar het maken van een road trip door deze landen op zoek naar mooie stukjes natuur, ver zichten en gezellige locals. Er staat verder nog een meditatie op het programma. Dit zal een 10 daagse meditatie periode zijn waarin men geen oogcontact mag hebben en niet gesproken mag worden. Een ontzettende moeilijke opgave maar iets wat veel mensen ons adviseren om minimaal 1x in je leven te doen en mee te maken. Dit zal waarschijnlijk in Nieuw Zeeland gaan gebeuren.. Waar het toch al heel erg stil is 😉

Wij wensen jullie allemaal een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! Dat al jullie wensen en voornemens mogen uitkomen voor het nieuwe jaar, dat iedereen gelukkig en gezond wordt/blijft en dat we elkaar wellicht weer zien in 2014!

Liefs Bas en Claudia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eén gedachte over “December 2013: van Bali naar Australië! Merry Christmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *