7000 km Road Trip door Australië

7000 km Road Trip door Australië

Hallo!

We zijn weer terug met een nieuwe update over onze reis. We zijn alweer meer dan een maand in Australië maar we missen Bali nog steeds. De overstap van 1,5 jaar reizen door Aziatische landen naar een Westers land bleek best wel groot. Hoe fantastisch en bijzonder Australië 4 jaar geleden was voor ons, lijkt nu zo normaal. Alles is geregeld, georganiseerd, er zijn miljoenen regeltjes, de gekste en meest voor de hand liggende borden (dus waarom zou je dan nog een bord plaatsen?) staan langs de weg, je mag dit niet, je mag dat niet, dit mag je wel maar zus en zo mag niet, elke scheet kost een paar dollar, wifi kan je vergeten – die delen ze niet en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat mogelijk was in Azië is in een Westers land niet mogelijk. Alles wat mogelijk was met een beetje geld kost in een Westers land gewoon het 10-dubbele.

DSC_3787

Een voorbeeld; in Bali aten wij elke dag tropische vruchten zoals mango, dragon fruit etc. Voor een paar cent had je een hele zak vol! In Australië kost een mango $4,- per stuk. Dat is ongeveer €2,5 terwijl ze uit eigen land komen. Gewoon vanuit het noorden naar het zuiden getransporteerd. Zo gaat het met alle fruit, alles komt uit eigen land op een paar dingen na.

DSC_3807

Daarnaast is alcohol ontzettend duur hier. Dit omdat zoveel Australiërs graag veel zuipen. Echt veel zuipen! 60% van de bevolking drinkt dan ook om dronken te worden… Voor 1 pilsje betaal je al gauw 8 of 9 dollar = 5 of 6 euro.

We zijn ondertussen aangekomen in Perth na 7000 km te hebben gereden. Van oost naar west. Een lange trip maar zeker de moeite waard! Vele mooie landschappen en stukken met totale leegte.

DSC_3817

Hoogtepunten:

–       De Australian Open in Melbourne; een dag lang hebben we rondgelopen over het toernooi. We hebben Nadal, Federer, Murray en Djokovic zien oefenen en twee wedstrijden gezien in de arena. Een fantastische sfeer en natuurlijk ontzettend gaaf om de wereldsterren te zien tennissen!

–       De Great Ocean Road: een prachtig stuk weg langs de ruige kust in het zuiden. Strandjes, rotsen, hoge klifs en veel vliegen!

–       De helikopter vlucht over de Twelve apostles: Een 15 minuut durende vlucht over het mooiste stukje van de Great Ocean Road. Dit stond al langer op ons lijstje omdat we nog nooit in een helikopter hadden gezeten. Vanaf nu af aan vliegen we liever met zo’n tjopper naar onze volgende bestemming! 😉

–       Bezoekje aan de familie van een schapen boerderij waar Claudia 4 jaar geleden gewerkt heeft. Helaas was niet de hele familie aanwezig maar het was toch erg gezellig om even bij te kletsen en Bas de boerderij te laten zien waar ik voor het eerst een schaap geschoren heb destijds.

DSC_3915

–       Nullarbor in de regen rijden; de weg van west naar oost voor honderden kilometers lang, waar niemand woont, waar enkel een motel en tankstation ligt en waar je wel een paar dagen over kan doen werd voor ons 2 dagen helaas. Het heeft bijna alleen maar geregend dus het was niet de moeite om te stoppen.

– Cape Le Grand; het WITSTE strand dat we ooit gezien hebben!

DSC_3978

Morgen, 6 februari, vliegen we naar Nieuw Zeeland! Een trip waar we beide erg naar uit kijken! Het zal ietsje frisser worden maar daar zijn we niet bang voor. Claudia is er 4 jaar geleden al geweest maar nu we bijna 2 maanden de tijd hebben kunnen we Nieuw Zeeland eens goed bekijken!

Na Nieuw Zeeland staat Fiji gepland, eilanden, strand en cocktails 😉

Tot snel, liefs Bas en Claudia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *