Yangshuo, een dorp vol verrassingen!

Yangshuo, een dorp vol verrassingen!

FOTO’S KLIK HIER!

Na zo’n leuke en vooral speciale dag als gisteren moeten we echt eventjes een update sturen!

Voordat we naar Yangshuo vertrokken hadden we ons verblijf in het guesthouse The Giggling Tree al geregeld. Een paar dagen later, voor vertrek naar dit dorp, kregen we een email van de managers van het guesthouse. De eigenaren, Nederlanders, hebben een zoontje van 6 jaar die nog heilig gelooft in…. SINTERKLAAS! De zaterdag dat wij zouden uitchecken bij hun werd er een heel evenement voor hun zoontje plus 40 chinese kids georganiseerd bij hun op het terrein. Ze hadden de sinterklaas al geregeld (ook een gast die toevallig erg veel op sinterklaas leek) en 2 hulppieten, de managers zelf. Natuurlijk wist hun zoontje Pelle dat dit hulp pieten waren en dat de echte pieten niet konden komen… Maar nu zagen ze een mogelijkheid om misschien dit jaar WEL de echte pieten in huis te hebben.. Als Bas en Claudia dit zouden willen doen..

Wij waren meteen enthousiast natuurlijk.. haha.. in China een zwarte piet spelen? Dat maak je niet snel meer mee..

Dus we hebben ons afgelopen week proberen weg te houden bij Pelle zodat hij ons ook echt niet zou herkennen! En dat is gelukt! Het was een heel speciale dag.. ’s ochtends werden we naar een ander guesthouse gebracht. Toevallig ook van een Nederlander en ook het guesthouse waar wij 2 nachten zouden blijven omdat The Giggling Tree voor het weekend helemaal vol zit. Daar werden we omgekleedt, incl. de vol met praatjes zijnde Sinterklaas uit Rotterdam šŸ™‚ En als laatste werden onze gezichten geschminkt met het gevreesde zwart! Sinterklaas werd met zijn 3 hulp pieten (waarvan 1 Chinese omdat andere de Chinese kinderen er niks van zouden begrijpen) en zijn 2 echte pieten (wij dus) naar The Giggling Tree gebracht. Nog even snel de jurk (a.k.a. beddengoed) goed trekken en we waren er klaar voor! De kinderen, en vooral Pelle, waren natuurlijk als de gekke.. Sinterklaas in China! Voor Pelle was dit heel speciaal.. en dat was goed te zien! Zo zenuwachtig als wat šŸ™‚

De Chinese kinderen begrijpen er niet zo veel van en ze vinden ook de pepernoten niet lekker.. Het gooien van pepernoten bleek niet zo’n goed idee want alles wat op de grond valt wordt absoluut niet meer aangreaakt! Maar ze begrijpen wel dat deze rare man met lange baard cadeautjes komt brengen en dat ze die krijgen! Ze hebben allemaal geduldig zitten wachten totdat ze aan de beurt waren en lieten dan hun cadeau ingepakt totdat ze thuis zijn.. Dan pakt een Chinees pas zijn cadeautje uit!

Nadat alle cadeaus gegeven waren moest Sinterklaas helaas weer gaan! Tot volgend jaar maar weer! šŸ™‚

Wij hebben besloten om nog een weekje in dit guesthouse te blijven. Het bevalt ons goed, er is nog genoeg te doen hier, we kunnen meehelpen met wat klussen en om een week eerder naar Hong Kong te gaan is niet zo’n goed plan!

Op 12-12-12 vliegen we naar de Filipijnen!!! Ons eerste plan was Hong Kong met kerst en Nieuwjaar.. maar voor dat geld in HK kunnen we gemakkelijk 2,5 week naar de Filipijnen! 5 januari komen we weer terug om een paar dagen later naar Japan te vliegen.

Van 35 graden naar…. 0 graden?!

Tot snel weer! šŸ™‚

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *