Van Thailand naar Maleisië en Singapore

Van Thailand naar Maleisië en Singapore

Waar zijn we gebleven?

Het is alweer een tijdje geleden dat we een verhaal hebben geschreven over onze reis. Vaak neem je er de tijd niet voor, omdat er zoveel andere leuke dingen te doen zijn. De afgelopen tijd hebben we veel moois mogen mee maken en dit kwam mede doordat we bekenden om ons heen hadden. Halverwege juli zijn we vanuit Bangkok naar Phuket gevlogen, een eiland in het zuiden van Thailand aan de Andamanse zee. Mirel, een goeie vriendin van ons uit Maastricht, woont en werkt op dit eiland sinds begin dit jaar. Dus, een ideale gelegenheid om haar hier op te zoeken. Na een aantal maanden doorreizen vanuit Vietnam, Cambodja, Laos en Noord Thailand was het weer even lekker om een vast plekje te hebben. Als je veel reist, zie je natuurlijk elke dag nieuwe dingen maar soms is het ook vermoeiend om elke dag weer een nieuwe slaapplek te regelen en te bedenken hoe je van A naar B gaat. Zeker als er geen of slechte wegen zijn.

Dus, Phuket werd voor ons een plekje om even onze tassen te kunnen uitpakken, alles eens grondig te wassen, te werken en vooral leuke dingen te doen met Mirel. Uiteindelijk zijn we een maand in Phuket blijven hangen waarvan we ongeveer 1,5 week op Koh Phangan en Koh Tao hebben gezeten. Dit zijn eilandjes in de golf van Thailand, dus aan de andere kant van het schiereiland zeg maar.

We hebben ons super vermaakt op Phuket, genoten van alle heerlijke restaurants, dagjes op het strand, auto ritjes over het eiland, scooter ritjes naar stadjes en filmavondjes met Mirel 😉 Bij deze, Mirel nogmaals ontzettend bedankt voor je gastvrijheid!! Dikke kus van ons!

Vanuit Phuket vlogen we halverwege augustus naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. De volgende dag kwamen Bas zijn ouders, Joop en Cilly, aan vanuit Amsterdam om samen met ons het schier eiland van Maleisië te ontdekken. Maleisië heeft ook nog een ander deel namelijk het oosten, waar wij tijdens deze reis niet zullen komen. Maar dat terzijde, hebben we wel een ontzettende mooie reis met z’n vieren gemaakt.

In het begin was het even zoeken naar een geschikt vervoersmiddel voor ons vieren maar uiteindelijk is dat allemaal op zijn pootjes terecht gekomen. Sommige stukken zijn goed bereisbaar met het openbaar vervoer en andere stukken is beter om een prive taxi te nemen. Zeker als je met z’n vieren bent plus bagage kan een klein busje wel handig zijn.

Voor ons was deze reis natuurlijk een tikkeltje anders dan dat wij gewend zijn. Niet alleen vanwege het met z’n vieren reizen maar goedkope hotelletjes mochten we nu ook overslaan 😉 Ietsje meer luxe mochten wij ons nu veroorloven. West Maleisië wordt bewoond door ongeveer 60% moslims waardoor het leven in Maleisië er ook iets anders uitziet dan bijvoorbeeld in het super toeristische Thailand. Hier moet je echt op zoek naar een biertje en als je het gevonden hebt dan kost het je zeker het dubbele. Moslims mogen in het openbaar geen alcohol drinken maar ze mogen er zelfs niet mee gezien worden. Dus voor bier moet je toch naar een ander land. Zodra je aan de west kust komt van het schiereiland zal je het iets gemakkelijker vinden maar in de minder toeristische gebieden is het toch genoegen nemen met een watertje of fris.

Het eten in Maleisië vonden wij iets minder goed dan wat we tot nu toe gegeten hebben in zuid oost Azië. Het is niet zo heel speciaal geloof ik. De mensen daarentegen zijn ontzettend aardig en zijn weer veel specialer dan de Thai bijvoorbeeld. Waar wij in Thailand wel eens moeite mee hadden was dat alles draait om toeristen. Locals willen geld aan je verdienen en dat gaat vaak ten nadele van je. Dit zal je in Maleisie niet tegen komen. Tenminste, niet zo snel.

Onze route ging als volgt; Kuala Lumpur –> Kuantan –> Tasik Kenyir (groot meer) –> Perhentian Kecil (eiland, fantastisch voor snorkelen en duiken) –> Kota Bharu –> Belum (National Park rondom meer) –> Langkawi (eiland) –> George Town/ Penang (eiland, erg mooi!!) –> Taman Negara (national park, jungle) –> Kuala Lumpur. Dit in ongeveer 21 dagen.

Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van Joop en Cilly en zijn we met z’n tweetjes verder gegaan naar Singapore. Als je ooit moet kiezen tussen Kuala Lumpur en Singapore.. Dan zouden wij zeer zeker Singapore aanraden. Wat een top stad. Modern, schoon, georganiseerd, trendsettend, cultureel… moet ik doorgaan? Wij zijn erg onder de indruk. Dit is wel een stad die tot de metropolen van de wereld behoort wat ons betreft.

Na Singapore vliegen we naar Bali waar we voor langere tijd zullen blijven. Vanuit hier gaan we reisjes maken naar Lombok, Java, Gili en Komodo. Bali lijkt ons de plek om voornemens waar te maken. Het doen van een meditatie cursus, het uitproberen van yoga, genieten van de rijstvelden en stranden en ga zo maar door. Daarnaast krijgen we daar ook bezoek van Roxanne en David plus Lucas die langs komen. Dus, een langer verblijf voordat we overstappen naar Australië en Nieuw Zeeland waar we maanden in een campervan gaan reizen.

Tot gauw weer en groetjes vanuit Singapore!

Bas en Claudia

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *