Moshimoshi… JAPAN!

Moshimoshi… JAPAN!

Een maand in Japan..

Bekijk hier onze foto’s!

Wist je dat…

  • Veel japanners mondkapjes dragen tegen virussen maar ook tegen hooikoorts en dat het heel normaal is?
  • Japanners vanuit hun cultuur heel beleefd en verlegen zijn?
  • Er een soort van rust en order over het land ligt?
  • Geitenwollensokken mode heel erg hip is in Japan?
  • Huizen vol met nieuwe snufjes zitten? Automatische baden en toiletten..
  • Het woord Tsunami Japans is?
  • Restaurants in Japan het eten van hun menukaart laten namaken in kunststof en dit in de etalage tentoonstellen voor hun klanten?
  • Families met kleine kinderen bij elkaar slapen totdat het kind 6 a 7 jaar oud is?

Vanuit Hong Kong, waar het op dat moment 18 graden was, vlogen we naar Osaka. Een nachtvlucht met veels te kleine stoelen maar goedkoop!

In Osaka hadden we afgesproken met een oude vriendin van Bas, Mayuka. Zij studeerde Chinees in Beijing toen Bas daar 8 jaar geleden voor zijn stage verbleef. Twee dagen na aankomst in Japan, kwam zij ons ophalen bij onze homestay. Een klein autootje vol met kinderspeelgoed, kinderzitje plus klein meisje van 1,5 jaar. Haar Engels was niet heel goed, dus communiceren ging soms wat lastig. Samen hebben we haar zoontje van 5 opgehaald van school en zijn we richting haar appartementje gegaan. Die avond aten we met z’n vijven want haar man was nog aan het werk. Naderhand blijkt dus dat dit heel normaal is voor Japanse begrippen. Mensen werken 12 uur per dag. Ze beginnen om 9u in de ochtend en komen rond 10u ’s avonds weer thuis. Even eten en slapen. Ongelofelijk! Niemand vindt het normaal maar ze doen het allemaal!

Haar kinderen vonden het erg gezellig met ons. Twee vreemden die met ze speelden en waarvan alles mocht. Ondanks dat we er niks van verstonden vond haar zoontje het erg leuk met Bas. Hij vroeg zelfs of hij met Bas in bad mocht?!?!?!… Eerst begrepen we niet helemaal wat ze bedoelde. In bad met hem? Oh… hem wassen en afdrogen zeker. Nee nee, in BAD met hem!

Hmmm… Ok.. Prima.

In Japan hebben ze allemaal een shower room. Dit houdt in dat het een natte cel in de badkamer is. Hierin hebben ze een douche en een bad. Alles waterdicht en gemaakt van kunststof. Zij hadden boven het bad een basketbal netje hangen met wat balletjes wat haar zoontje maar al te graag wilde spelen met Bas, in hun nakie!

Vanuit Osaka zijn we richting Nara gegaan samen met Mayuka en haar familie. Een oud stadje met een tempel waarin de grootste boeddha van Japan staat. Daar omheen ligt een groot park met nog meer tempels. Het gekke is dat de hele stad vol loopt met wilde herten. Ze zijn allemaal erg fotogeniek en dol op koekjes die verkocht worden in Nara speciaal voor deze herten.

Tot nog toe sliepen we elke nacht op een Japanse futon. Dat is eigenlijk een soort van opgerolde matras alleen dan dunner. Hierbij krijg je een super dikke deken die ontzettend warm en comfortabel is. Meestal wordt je in hun logeerkamer gelegd, als ze die hebben, waar als vloerbedekking Japanse Tatami matjes liggen. Erg leuk!

Vanuit Nara namen we de trein naar Kyoto. Het was even zoeken naar het juiste ticket en de juiste trein maar met wat hulp vonden we uiteindelijk een trein die ons naar Kyoto bracht. Het is ongelofelijk maar de treinen rijden hier op de seconde! Vertraging wordt gemeten op de seconde. En ze rijden allemaal STIPT op tijd! Dus het kan wel… Kunnen de Hollanders nog wat van leren.

Kyoto is de oude hoofdstad van Japan. Daardoor staat de stad vol met oude tempels. Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo. Kyoto station is vrij modern en de gebouwen er om heen zijn ook allemaal opgetrokken uit beton. Maar als je beter zoekt en kijkt kom je veel oud Japan tegen. Prachtige tempels en tuinen. Het schijnt hier nog mooier te zijn in de herfst als alle kleuren er zijn en in de lente wanneer de Japanse bomen beginnen te bloeien. Jammer maar helaas voor ons! Wij kijken wel naar de besneeuwde bergtoppen!

We hadden hier een ontzettend fijn en klein appartementje met een heerlijke Japanse wc, met alle knopjes en verwarmde bril, keukentje en badkuip!

Kyoto hebben we nog een dagje samen met Mayuka en haar kids bekeken, aangezien haar zoontje Bas niet kon missen!

Na een weekje in Kyoto werd het tijd om richting de grote stad te gaan, Tokyo! En de beste manier om dat te doen is met de Shinkansen!!!! Daar keken we al een hele tijd naar uit. De hogesnelheid trein van Japan! En hij gaat hard inderdaad! In het begin even wennen maar daarna ontzettend fijn. Hij schiet tussen de bergen, weilanden en steden door alsof het niks is. Onwijs mooie uitzichten en als klap op de vuurpijl… Mount Fuji! De grootste en hoogste vulkaan van Japan. Eigenlijk is deze berg, oftewel de bergtop, bijna nooit te zien omdat hij altijd in de wolken ligt. Maar vandaag niet! We hadden geluk! Met 300km per uur was het vrij lastig om mooie foto’s te maken maar hij staat erop!

En natuurlijk kwam de Shinkansen op de seconde aan op het station in Tokyo!

In Tokyo aangekomen moesten we de weg vinden naar een ander trein station waar een andere oude vriendin van Bas, Chie, ons zou ophalen. Tokyo is zo ontzettend groot dat het even zoeken was naar hoe we er überhaupt kwamen. Naderhand bleek het heel gemakkelijk te zijn natuurlijk..

Tokyo, 12 miljoen inwoners maar grootste metropool ter wereld. Met zijn bijsteden etc. erbij gerekend hebben ze hier 35 miljoen mensen wonen.

Chie en haar man wonen in een vrij dure wijk van Tokyo, en hun appartementje was ook niet heel groot. Chie had een heerlijk diner voor ons bereid waarbij ze een grote pan met water op een vuurtje op tafel zetten waarin ze elke keer wat groente en vlees gooit om te koken en je daarna in je bakje met saus krijgt. Heel lekker en wederom gezond!

Die avond sliepen we op een bank… ontzettend oncomfortabel maar fijn, gezellig en goedkoop natuurlijk. Een nacht in Tokyo kost je al snel 50 euro of meer.

PS; het appartement van Chie, 70m2 schat ik, zou rond de 500/600.000 euro kosten als ze het zouden willen kopen.. Ontzettend duur dus!

Via AirBnB vonden we een super appartement in de haven van Tokyo voor een aantal nachten. Japanners die een extra kamer over hebben zetten dit te huur op deze website en zo kan je gemakkelijk bij locals verblijven. Dit jonge stel zijn beide dokters en weinig thuis dus wij hadden het rijk voor ons alleen. Een modern appartement op de 40e verdieping met de beste snufjes!

Een top systeem, AirBnB, alleen dan weer jammer dat het in Nederland weer de grond wordt ingedrukt doordat sommige er misbruik van maken door hun gehele huis voor maanden te verhuren zonder de inkomsten op te geven aan de belasting..

Na Tokyo werd het dan eindelijk tijd voor het SNOWBOARDEN! Jeroen was al vertrokken uit Nederland en wij zaten in de bus richting het skigebied en dorpje genaamd Hakuba. De eerste paar nachten viel er nog even een halve meter sneeuw bij dus de condities waren top!

En toen kwam Jeroen… Wat gek om iemand vanuit Nederland opeens naast je te hebben staan in Japan! Het voelt een beetje alsof je thuis bent.

We hebben met z’n 3en een erg leuke week gehad in een hostel bomvol met Australiërs en zijn na 6 dagen boarden naar Tokyo gegaan om daar nog een paar dagen te kunnen genieten van deze super stad.

In Tokyo is grandioos veel te doen en ik zal jullie alle details besparen, maar wat erg leuk is om naar de drukste crossing te gaan in Shibuya. Hier liggen 7 zebrapaden op een kruispunt van 5 wegen. De stoplichten springen allemaal tegelijk op groen en dan mogen de duizenden japanners de weg oversteken. Het is erg mooi om het van een afstandje op een hogere verdieping te zien maar vooral erg grappig om er doorheen te lopen!

Maar aan al het leuks komt een einde, het werd voor Jeroen tijd om terug te gaan naar NL. Helaas ging dit niet helemaal soepel en zat er een dikke vertraging bij.

Vandaag is onze laatste dag in Tokyo en morgen vliegen we naar Zuid-Korea, Seoul. Hier blijven we 3 weken en vliegen dan weer terug naar Beijing.

In Beijing heeft Bas een nieuw paspoort nodig dus nadat dat geregeld is nemen we zo snel als het kan de trein naar het zuiden, richting Vietnam. Waar het ‘iets’ warmer is!

Tot de volgende keer en groetjes uit Busan (Zuid Korea)

Liefs, Bas en Claudia

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *